Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Посланието, поставено зад плота на бара на Кристина Матиоли е много ясно: Строго е забранено да се говори за коронавирус и карантина.

В малък бар в покрайнините на Рим мениджърът Кристина Матиоли се надява да даде на гостите кратка почивка от пандемията, докато пият кафе, съобщава РТС.

„Говорим за едно и също нещо от месеци, поне да пием кафе на спокойствие“, казва Кристина Матиоли, управител на „Filling Bar“.

Като първата европейска държава, засегната от епидемията, Италия се бори по-дълго от другите и живя в блокада. След блокадата животът почти се нормализира и след това отново последва затваряне. Ето защо Кристина казва, че хората трябва да се отпуснат на кафе.

"Не става въпрос за отричане или неразбиране на трудностите, през които преминава светът, а само за почивка", посочи Кристина.

Повечето посетители на бара приветстват посланието на управителя и посочват, че нейната идея е чудесен отговор на натиска на епидемията.

„Писна ни да говорим за коронавирус, вече не можем да го понасяме, където и да отидем, говорим само за короната. Искам да говоря с компанията за нещо друго: за времето или известните личности “, каза редовен посетител на кафенето.

Гостите са натоварени с тази тема дори в кафенето: те трябва да дезинфекцират ръцете си и могат да свалят маските си само когато ядат и пият. Според решението на правителството кафенето трябва да затвори в 18 часа.

Затова, за да привлече вниманието на хората, Кристина постави още един надпис, който предлага идеи за разговор, с теми от историята и културата.

„Браво, Кристина знае какво е необходимо днес“, подкрепи инициативата й фризьора Маурицио, който е редовен посетител на кафенето.

„Собствениците на кафене в Трентино също харесаха идеята, затова ме питаха за разрешение да я реализират“, доволна е Кристина Матиоли.
БГНЕС