/ БГНЕС
Германската футболна федерация отправи критика към футболистите Месут Йозил и Илкай Гюндоган за това, че са позирали за снимки с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

В Германия критикуват футболисти заради снимки с Ердоган
БГНЕС

Двамата родени в германия играчи, които са от турски произход, подариха на Ердоган фланелки на събитие в Лондон. Гюндоган написа на фланелката си: „На моя уважаван президент, с голямо уважение“.

В Германия критикуват футболисти заради снимки с Ердоган
БГНЕС

Йозил играе в „Арсенал“, а Гюндоган – в „Манчестър“. Двамата играчи се подготвят за световното първенство по футбол, което ще се проведе следващия месец в Русия, в което Германия е сред фаворитите. Турция не се класира.

Ердоган гневен на германски лидери, обвини ги във фашизъм

Много германски политици също критикуваха двамата футболисти, поставяйки под въпрос тяхната лоялност към германските демократични ценности.

Германски министър: Турция никога няма да влезе в ЕС при управлението на Ердоган

“Футблолът и Германската футболна федерация защитават ценности, които не са спазвани в достатъчна степен от г-н Ердоган“, коментира президентът на федерацията Райнхард Гриндел.

Турция размаха пръст на германските политици, били популисти

„Поради това не е добре, че играчи в националния ни отбор са се оставили да бъдат манипулирани за неговата предизборна кампания. Правейки това, нашите играчи определено не са помогнали на работата на федерацията за интеграция“, допълни той.

“Нито един от тях двамата не е наясно със символичната стойност на на тази снимка, но е ясно, че не са прави и ще говорим с тях за това“, каза директорът на организацията Оливер Бирхоф.

Ердоган иска лична среща с Меркел

Ердоган в момента е в предизборна кампания. В младостта си, преди да влезе в политиката, той е играл футбол за истанбулския отбор „Касъмпаша“, припомня Би Би Си.
БГНЕС