/ iStock/Getty Images
Техническата комисия от експерти за справяне с пандемията реши в Албания да продължат анти-COVID мерките, сред които и полицейският час и отправи апел към гражданите да спазват мерките и да се имунизират.

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Мира Ракацоли заяви, че съществуващите мерки остават в сила като призова гражданите да ги спазват, съобщава БТА.

Броят на заразените е значително увеличен, а причината е присъствието на Делта варианта. Броят на неваксинираните заразени е 32 пъти по-голям от ваксинираните. Хоспитализираните с тежки форми са предимно неваксинирани, каза Ракацоли.

Тя посочи, че полицейският час ще е в сила от полунощ до 6 часа, музика в ресторантите ще може да има до 23 часа, остава в сила задължението за носене на маски в затворени пространства и където има големи групи хора, особено на летищата.

Позволява се събиране на до 50 души на открито, на театрални представления, спортни състезания и на културни събития капацитетът трябва да бъде запълнен до 30 %.