Ужас в самолет: Мигрант крещи Аллаху акбар! по време на полет до Венеция
Ужас в самолет: Мигрант крещи Аллаху акбар! по време на полет до Венеция / Guliver/Getty Images

Депортиран от Великобритания незаконен мигрант изпълнил с шок и ужас пътуване със самолет до Венеция с възгласи „Аллаху акбар!", „Смъртта иде!" и „Всички ще умрем".

Френски гражданин уби британка с викове "Аллах акбар" в Австралия

Докато стане ясно, че британското вътрешно министерство използва граждански полет за депортиране на мигрант, крясъците на мъжа ужасили пътуващите, а деца избухнали в плач и сълзи, съобщи в. „Дейли Мейл". Пътниците се притеснили, че става дума за подготвена терористична атака. Споменаващият името на пророка пътник бил изпаднал в ненормално състояние, вилнеел и заплашвал пътниците и екипажа в осеяна с ругатни тирада. Един от пътниците заснел с телефона си в продължение на 11 мин. случката и предоставил записа на „Мейл от Сънди". Безумното държане на мигранта било съпътствано от 29 пъти повторения вик "Аллаху акбар!", 17 пъти "Смъртта иде!" 17 пъти и 9 пъти "Всички ще умрем".

Мъжът, чиято идентичност не беше разкрита, се държал грубо и заплашително през почти целия полет до Венеция. Всъщност случката от 23 август се превърнала в пътуване на ужаса. Вместо да се опита да успокои изнервените от джихадистките възгласи пасажери, екипажът на полета на easyJet EZY5263 от летище „Гетуик" до Венеция наредили на пасажерите да изтрият от телефоните си направените видеозаписи и снимки.

Мъж с мачете, крещящ на арабски език "Аллах е велик", нападна полицаи в Белгия (СНИМКИ/ВИДЕО)

В опит да постави под контрол депортирания и да го успокои, служител на вътрешното министерство застанал на колене пред него и държал едната си ръка на раменете му през голяма част от полета. Мъжът е бил провалил се търсещ убежище, прекарал една година в център за задържане във Великобритания. Той е бил депортиран в Италия по силата на регламента от Дъблин, който определя, че хората трябва да търсят убежище в първата сигурна страна, до която стигнат.

Застреляха мъж, опитал да нахлуе в парижки участък с викове "Аллах е велик" (ВИДЕО)

Според „Дейли Мейл" това е първият случай, при който депортиран нарушава спокойствието по време на граждански полет от Великобритания към континентална Европа. Британското вътрешното министерство харчи около 30 милиона паунда годишно за връщане на нелегални имигранти и чуждестранни престъпници в родните им страни.

Източник: БГНЕС