Полицаи застреляха мъж, въоръжен с нощ и препасан с пояс с фалшиви експлозиви, пред полицейски участък в северната част на Париж, предаде Асошиейтед прес, цитирайки френски длъжностни лица.

Според полицейския служител Люк Поанян мъжът крещял "Аллах акбар" ("Бог е велик").

У застреляния мъж са открити телефон и лист хартия със знамето на "Ислямска държава" и текст, с който тя поема отговорност, съобщи парижката прокуратура.

У лицето бяха намерени телефон и лист хартия, на който има знаме на Даеш и текст, написан на арабски, с който ясно се поема отговорност, заяви прокурорът на Париж. Предвид тези елементи, ръководството на разследването на този атентат беше поверено на специализираните магистрати от прокуратурата за борба с тероризма, уточни Франсоа Молен.Инцидентът става точно в деня на първата годишнина от кървавото нападение на ислямисти срещу редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" във френската столица.

"Шарли ебдо" отбеляза годишнина от нападението с двоен брой (ВИДЕО)

Целият квартал около участъка бе отцепен. Намиращото се наблизо училище бе затворено. На мястото по спешност пристигна и френският вътрешен министър Бернар Казньов.

Застреляха мъж опитал да нахлуе в парижки участък с викове "Аллах е велик" (ВИДЕО)
netinfo
След като нападателят, размахващ нож, бил застрелян, за оглед на подозрителния предмет, прикрепен към тялото му, била повикана бригада от сапьори. По-късно двама френски полицаи, пожелали анонимност, казаха, че става дума за фалшиви експлозиви. Инцидентът се разследва.

Час преди този драматичен инцидент президентът Франсоа Оланд бе на посещение в една от парижките полицейски префектури, където почете паметта на служителите на правоохранителните органи, загинали преди година при изпълнението на служебните си задължения по време на ислямисткото нападение срещу "Шарли ебдо". Говорейки там, президентът обеща мерките за сигурност във Франция да бъдат засилени още повече.

Източник: БТА