Уволниха първия румънец, пристигнал за работа на Острова на 1 януари
Уволниха първия румънец, пристигнал за работа на Острова на 1 януари / снимка: БГНЕС, архив

Виктор Спиреску - първият румънец, който пристигна още на 1 януари тази година, за да работи във Великобритания, е бил изгонен от работа, съобщи румънската агенция Медиафакс, като се позовава на британски медии.

30-годишният Спиреску се превърна в знаменитост и даде серия интервюта, след като се оказа един от малкото румънци, които пристигнаха на 1 януари във Великобритания, за да работят.

В. "Таймс" съобщи, че Спиреску е бил уволнен от автомивката, където бил нает, и обвинява за това медиите, които са го държали на телефона в работно време. Шефът му в автомивка в Бедфордшир го освободил от работа, защото Спиреску често говорел по телефона, най-вече с журналисти, разказал румънецът.

На летище "Лутън" Спиреску бе посрещнат от множество камери и от двама депутати, които в деня на отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци във Великобритания и в останалата част на ЕС очакваха прилив на имигранти.

Британският таблоид "Сън" пък разкри, че Спиреску е бил признат за виновен за нападение над бившата му приятелка през юни 2011 г. и му е била наложена глоба. Девойката разказала пред журналисти от "Сън" за връзката си с Виктор, като една от причините за раздялата им бил фактът, че той не можел да си намери работа.

Според в. "Таймс" преди да дойде във Великобритания, в Румъния Спиреску е бил овчар, електротехник и механик.