/ Gulliver/Getty Images
Русия е удвоила броя на въздушните удари по военни позиции и цивилна инфраструктура на Украйна в сравнение с предходната седмица, съобщи украинският генерал Олексий Хромов, предаде Ройтерс.

"Самолетите и хеликоптерите на противника избягват да летят в обсега на нашата противовъздушна отбрана и затова точността на нанасянето на тези удари е ниска", каза той на пресконференция.

Хромов заяви, че Украйна ще изпрати подкрепления в Писки, град на фронтовата линия в покрайнините на контролирания от сепаратистите град Донецк, където през последните дни се водят интензивни боеве.

"През цялата седмица врагът постоянно атакува Писки, като извършваше по 6-7 атаки на ден", добави генералът.

Подкрепяните от Русия сепаратисти твърдят, че са превзели Писки, но украински официални лица отрекоха градът да е паднал.

Ройтерс не успя да провери нито едно от двете твърдения през независим източник.

Хромов заяви също, че около 2400 украински войници вече са били обучени във Великобритания, а други 2400 са в процес на обучение, като има  планове за обучение на още 5 000 души.

Великобритания е предложила да обучава до 10 000 войници на всеки 120 дни, а няколко държави, включително Канада и Дания, заявиха, че ще изпратят военни инструктори във Великобритания, за да помогнат на този процес.
БТА