/ iStock/Getty Images
Крилатите ракети на Русия свършват, но тя може да продължи войната срещу Украйна с настоящите темпове в течение на още една година. Това съобщава Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, цитирано от агенция УНИАН.

„Забелязахме, че Русия осъществява значително по-малко ракетни обстрели и използва ракети X-22. Това са стари съветски ракети произведени през 1970-те години. Това показва, че високоточните ракети на Русия свършват“, заявява представителят на украинското военно разузнаване Вадим Скибицки пред кореспондент на британското издание The Guardian.

Той обаче отбелязва също, че икономическите ресурси на Русия й позволяват да продължи войната с настоящите темпове още в течение на година.

„Възможно е Кремъл да се опита да замрази конфликта за определен период от време, за да убеди Запада да отмени санкциите, но след това да продължи агресията. Неговата цел е цялата Украйна и не само“, подчертава Скибицки.

По-рано представителят на украинското военно разузнаване заяви, че Украйна в момента разчита на западно въоръжение, но има малко боеприпаси. На фронта се води артилерийска война и Украйна отстъпва на Русия в този аспект.