Червено море
Червено море / БТА
Според британската агенция за морска сигурност рано сутринта в Червено море близо до Йемен търговски кораб е бил повреден от нападение с дрон, но няма пострадали.

Корабите в Червено море и около него са обект на многократни нападения от месеци насам от страна на подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен, които твърдят, че действат в подкрепа на палестинците по време на войната между Израел и Хамас в ивицата Газа, предаде АФП.

Нападението е станало на около 120 км западно от йеменския пристанищен град Ходейда, съобщиха от Морските търговски операции на Обединеното кралство, които се ръководят от британските военноморски сили.

"Капитанът на търговския кораб съобщава, че е бил ударен от непилотирана въздушна система (UAS), което е довело до повреда на плавателния съд. Съобщава се, че всички членове на екипажа са в безопасност и корабът продължава към следващото си пристанище", се казва в бюлетина на агенцията.

"Властите провеждат разследване", се допълва в него, като не се посочва кой е извършителят на нападението.

Централното командване на САЩ, което извърши ответни удари срещу хутите заради нападенията им срещу корабоплаването, съобщи, че през последните 24 часа е унищожило три морски дрона, принадлежащи на групировката.

То съобщи също, че групировката е изстреляла три противокорабни ракети в Аденския залив, но не са докладвани ранени или значителни щети.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС