/ Guliver/Getty Images
Има добра новина за Вас, ако сте служител в Tуитър - може никога да не се наложи да се върнете на работа в офиса, предаде Би Би Си.

Компанията, която е със седалище в Сан Франциско, казва, че нейната работна сила от около 5000 души работи дистанционно от началото на март.

Повечето служители са се справили толкова добре, че от компанията заявиха, че са готови да ги остави да продължат - ако техните позиции позволяват това.

"Бяхме поставени в уникална ситуация ... позволихме на хората да работят от вкъщи. Последните няколко месеца доказаха, че можем да направим тази промяна. Така че, ако нашите служители са в позиция или ситуация, която им позволява да работят от дома и те искат да продължат да го правят завинаги, ние ще позволим това да се случи", написа изпълнителният директор Джак Дорси в имейл до служителите си.

За други служители, които не могат постоянно да си вършат работата от дома, компанията казва, че е вероятно да отвори офисите си до края на годината, но „не и преди септември". Tуитър има 35 офиса по целия свят, включително в Ню Делхи, Лондон и Сингапур.

Компании като Фейсбук и Гугъл също са позволили на много от служителите си, да работят дистанционно до края на 2020 г.
БГНЕС