Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Минути преди да подпише мащабен закон за селското стопанство, президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува в Twitter видео, в което е облечен като фермер и пее с цяло гърло заедно с актрисата Меган Мълали, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Видеото е от церемонията за връчване на наградите Еми през 2006 година, а песента е от телевизионния сериал "Зелени пространства" ("Green Acres"). В клипа нюйоркският магнат е облечен с тениска, син гащеризон и сламена шапка и държи вила за сено. Целта му е да рекламира селскостопанската реформа за 867 милиарда долара, приета от американския Конгрес.
Помните ли Доналд Тръмп в „Сам вкъщи“ и още куп холивудски филми? (ВИДЕО)

В сериала, излъчван между 1965 и 1971 година, се разказва за нюйоркски адвокат и съпругата му, които отиват да живеят във ферма, защото животът в града им е омръзнал. Това не е първата подобна изява на Тръмп в Twitter. През ноември той публикува своя снимка и под нея емблематичната фраза от филма "Игра на тронове", леко променена: "Санкциите идват" ("Sanctions are coming" на английски), имайки предвид възстановяването на санкциите срещу Техеран.

Заради разногласия с Тръмп: Министърът на отбраната Джим Матис напуска

Снощното му аграрно послание беше засенчено до известна степен от новината за оставката на министъра на отбраната на Джим Матис - поредният от президентския екип, който напуска кораба на Тръмп, отбелязва АФП.
БТА