Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
На противоположното мнение резонно е Владимир Путин, според когото убийството ще доведе до ескалация на напрежението в региона
Президентът Доналд Тръмп заяви, че иранският военен командир Касем Солеймани, убит от американска ракета, е трябвало да бъде неутрализиран още много преди това.

В първите си съществени коментари за операцията, проведена по-рано днес на международното летище в Багдад, Тръмп написа в Twitter, че Солеймани „е трябвало да бъде изваден от строя преди много години“.

Ирак призова за сдържаност след убийството на Солеймани
 


Солеймани "е убил или ранил тежко хиляди американци за продължителен период от време и е замислял да убие още много... но беше хванат!", пише Тръмп.

Назначиха приемник на убития ирански генерал

Единствените му по-ранни коментари за драматичната новина включваха туит, съдържащ снимка на американското знаме и друг, в който се казва, че „Иран никога не е печелил война, но никога не е губил преговори!“
 
Убийството на висшия ирански генерал Касем Солеймани при удара на САЩ по Багдад заплашва да влоши ситуацията в Близкия изток, заяви руският президент Владимир Путин.

"Тази акция може сериозно да влоши ситуацията в региона", каза той по време на телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон.
БГНЕС