Три порнозвезди се впускат в италианската политика
Три порнозвезди се впускат в италианската политика / снимка: sxc.hu

Двайсет години след като италианската порнозвезда от унгарски произход Илона Сталер, по известна като Чичолина, влезе в парламента, порнозвездите настъпват отново в италианската политика, пише в. "Кориере дела сера".

Три предизвикателни красавици от италианската порноиндустрия имат намерение да се борят за кметските постове в южни италиански градове. Родената в град Авелино Мили д'Абрачо има намерение да се кандидатира за поста на кмет в град Торе дел Греко, в областта Кампания. Двете й колежки Луана Боржа от Ломбардия и родената в Полша Аманда Фокс имат намерение да се борят за кметското място в град Таранто в областта Пулия.

Трите красавици все още не са изготвили подробни политически програми, но някои от тях споделиха идеите си за развитието на двата италиански града.

Мили ще разчита на популярността си за разрешаването на проблемите на Торе дел Греко, четвъртия по големина град в Кампания. Тя твърди, че в този район всички я уважават и след Марадона тя е най-популярната знаменитост. Местните дори я наричали Мадона.

Аманда Фокс предвижда да превърне Таранто, втория град в Пулия, в туристически и екологично чист район. Първо тя ще закрие големите промишлени предприятия и военните обекти, които са главен източник на замърсяването в града. После ще развие туризма, като създаде миниказина с прилежащи хотели, ресторанти и други развлекателни заведения. Накрая ще организира международна проява, наречена "Таранто секс". Тя ще се провежда два пъти в годината, през април и октомври. За естеството на проявата Аманда не съобщи подробности, но името й говори само по себе си, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Порнозвездите с амбиции за кметското място на Таранто, обаче първо ще трябва да се явят на първични избори, които ще бъдат на 6 и 7 май. На тях жителите на Таранто ще изберат коя от двете красавици да се кандидатира за кмет. Първичният вот ще бъде най-обикновен, което разочарова избирателите, очаквали двете дами да организират състезание по танцуване на пилон и победителката от него да се кандидатира после за кмет.