Тимошенко: Няма да има предсрочни избори
Тимошенко: Няма да има предсрочни избори / netinfo

Украинският премиер Юлия Тимошенко заяви, че на 7 декември няма да се състоят предсрочни парламентарни избори в страната, предаде ИТАР-ТАСС. "Никакви предсрочни избори няма да има. Това ще унищожи нашата страна", каза тя в телевизионно обръщение към украинския народ. Тимошенко призова депутатите да започнат работа, въпреки указа на президента Виктор Юшченко за разпускане на Върховната Рада.

"Утре, 20 октомври трябва да се събере Върховната Рада, за да сформира коалиция и правителство, които ще защитят страната от финансовата криза", отбеляза Тимошенко.

"На основата на новата коалиция предлагам незабавно да се преустрои кабинета, създавайки правителство, което да защити Украйна от световната финансова криза, предоставяйки му възможност незабавно да реагира на световните и вътрешни предизвикателства. Всяка парламентарна група трябва да предостави своите най-добри специалисти за работа в правителството", допълни тя.

По думите й, тази коалиция и правителство трябва да "работят, докато заплахата от финансовата криза не отмине от страната и света", допълва БГНЕС.