Тейлър Суифт
Тейлър Суифт / Gulliver/Getty Images
Певицата Тейлър Суифт за трета поредна седмица е начело в британската класация за албуми, съобщи сайтът на официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Суифт запазва първенството си с албума "Folklore", който издаде изненадващо на 24 юли.

"Folklore" е петият албум на изпълнителката, оглавил британската класация, и първият, задържал се на върха повече от седмица.

Новият албум на Тейлър Суифт – различен, чувствен и №1 във всички класации (ВИДЕО)

Второ място в албумния чарт заемат "Глас енимълс" с "Dreamland". Следва посмъртно издадената тава "Shoot for the Stars Aim for the Moon" на рапъра Поп Смоук.

Челната петица се допълва от "Дийп пърпъл" с 21-вия им студиен албум "Whoosh!", с който за 11-и път намират място в Топ 10, и посмъртно издадената тава "Legends Never Die" на покойния рапър Джус Уърлд.
 


На първо място в чарта за сингли за четвърта седмица е Джоел Кори с парчето "Head & Heart", записано в сътрудничество с Емъникей. Следват Джоуш 685 и Джейсън Деруло със сингъла "Savage Love (Laxed - Siren Beat)" и Нейтън Доу с парчето "Lighter", записано в сътрудничество с KSI.

Челната петица в британската класация за сингли се допълва от рапърката Карди Би с парчето "WAP", записано в сътрудничество с Меган дъ Стелиън с, и Хари Стайлс с "Watermelon Sugar".
БТА