Технически проблем предизвикал авиокатастрафата в Египет
Технически проблем предизвикал авиокатастрафата в Египет / снимка: БГНЕС, архив

Първоначалният оглед на мястото на катастрофата на руския самолет, разбил се на Синайския полуостров в Египет, показва, че катастрофата се дължи на технически проблем, съобщи Ройтерс.Агенцията цитира източници от службите за сигурност на египетския район Северен Синай. В самолета на руската компания "Когалимавиа" е имало 217 пътници и 7 души екипаж, почти всички - руски граждани. Около 150 тела, част от тях обгорели, са намерени в радиус от 5 километра от мястото, където е паднал самолетът. Машината е паднала вертикално и в резултат на това много от отломките са се запалили. По предварителни данни на египетските власти няма оцелели.

Пилотът на разбилия се в Египет самолет бил опитен

Руският транспортен регулатор "Ространснадзор" започна извънредна проверка, за да установи дали компанията "Когалимавиа", чийто самолет се разби в Египет, е спазвала правилата за безопасност на полетите, съобщи Интерфакс, цитирайки представител на ведомството.

Няма оцелели при авиокатастрофата в Египет, неделя е ден на траур в Русия

Предишната планова проверка на превозвача е била извършена през март 2014 г. и откритите нарушения са били отстранени навреме.

От централния офис на "Когалимавиа" в Москва са иззети документи във връзка с катастрофата.

Руски самолет с 224 души на борда се разби на Синайския полуостров

По предварителни данни няма оцелели от катастрофата с ербъса, на борда на който е имало 224 души.

Източник: БТА