/ prb.bg
Главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Иван Гешев, както и ръководителите на ДАНС Димитър Георгиев, Националната разузнавателна служба Атанас Атанасов и служба "Военна информация" Велко Атанасов, са били приети и в Белия дом, стана ясно от снимка разпространена от пресцентъра на прокуратурата.  

Българската делегация беше на посещение в САЩ през изминалата седмица, където се срещна с съветника на президента Доналд Тръмп Тим Морисън. Морисън е член на Съвета по национална сигурност в администрацията на американския президент, а сред темите за разговор са били въпросите на Европа, Русия и контрола над оръжията за масово поразяване. 

Цацаров и Гешев на посещение в САЩ, обменят опит с американските служби
 
На официалната си фейсбук-страница Федералното бюро за разследване (ФБР) в петък също публикува снимка за срещата с ръководствата на българските прокуратура и специални служби.
 
Основната тема на разговорите с българските представители във Вашингтон са били сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност, съобщиха миналата седмица от държавното обвинение.

"Отделът за международни операции на ФБР и юридическото ни аташе в София бяха домакини на делегация, ръководена от генералния прокурор на България Сотир Стефанов Цацаров тази седмица. Ръководителите на ФБР приветстваха делегацията в Щаба на ФБР за дискусии относно сътрудничеството в областта на правоприлагането и най-добрите практики в сложни международни разследвания", пишат от Федералното бюро за разследвания на САЩ.За последната половин година това е втората визита в САЩ на Иван Гешев, чиято кандидатура за следващ главен прокурор трябва да бъде гласувана в четвъртък от Висшия съдебен съвет (ВСС).