/ БГНЕС
Лекарите в Казахстан са успели да стабилизират състоянието на най-тежко пострадалите при петъчната катастрофа със самолет на авиокомпания "Бек еър" край Алмати, съобщи на пресконференция в Алмати днес заместник-министърът на здравеопазването на страната Камалжан Надиров, цитиран от ТАСС.

Пътнически самолет се разби в Казахстан (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тази сутрин "състоянието им се оценява като тежко, но стабилно", каза той и нарече това "главната ни победа през изминалата нощ". Била е извършена сложна операция на гръбначния стълб на втория пилот, който е в тежко състояние. От болницата съобщиха, че операцията е успешна и той е в реанимация, докато излезе от упойка. В стабилно състояние е и една от стюардесите, чието състояние се оценява като средно тежко.

Откриха черните кутии на падналия самолет в Казахстан

Командирът на самолета загина при катастрофата.

Шефът на здравното управление на Алмати - най-големия град в Казахстан, Тлеухан Абилдаев, уточни, че в момента в тежко състояние се намират 7 души, в стабилно - 42, включително 9 деца.

Ден на траур в Казахстан след самолетната катастрофа, взела 12 жертви

Самолетът "Фокер-100 се разби при излитане от Алмати към столицата Нур Султан в петък сутринта. На борда му имаше 98 души, включително и 5-те члена на екипажа. Загинаха 12 души, а 67 бяха ранени.
БТА