Съпругата на Зауахири призова мюсюлманките да се присъединят към джихада
Съпругата на Зауахири призова мюсюлманките да се присъединят към джихада / снимкa: БГНЕС

Съпругата на втория човек в йерархията на терористичната мрежа на Осама бин Ладен - Айман аз Зауахири, призова мюсюлманките да се присъединят към свещената война в послание, публикувано днес от ислямистки уебсайтове, събощи ДПА.

Посланието, за което се предполага, че е от съпругата на Зауахири - Омайма Хасан, насърчава "мюсюлманските сестри" да се присъединят към свещената война, който определя като задължение на всички мюсюлмани, мъже и жени. "Борбата не е лесна за жените, защото се нуждаят от мъж, който да ги пази", казва тя. "Можем

обаче да го направим по много други начини, да подкрепим войниците с пари или информация или дори чрез мъченическа операция", имайки предвид самоубийствени атентати, пише БТА.

"Най-важната задача на една мюсюлманка е да се грижи за децата на муджахидините", напомня тя в посланието, разпространено от Ал Сахаб, медийното крило на Ал Кайда. Хасан призовава също мюсюлманите да разчитат на медиите на муджахидините, защото западните медии съобщават истината "само наполовина".