/ netinfo
Журналисти от британския вестник „Сън” припомниха предсказанията на прочутата българска пророчица Ванга за 2018 г. - събития, които може да променят из основи световния ред.
 
Предсказанията на Нострадамус за 2018 година (ВИДЕО)
 

Легендарната ясновидка е предполагала, че Китай през 2018 г. ще стане следващата супердържава, която ще измести САЩ. Според изданието има определени предпоставки това да се случи. Ако през 1979 г. делът на КНР в световната икономика е бил 4,1%, то през 2015 г. този показател е станал 15,6% и продължава да расте. В същото време делът на САЩ постоянно намалява и през 2015 г. е бил само 16,7%.
 
Стряскащи предсказания на Ванга в световната преса

Освен това Ванга е предполагала, че човечеството ще може да добива някаква "нова форма на енергия" на Венера. Но на този етап никакви подобни мисии към Венера не са планирани и това пророчество едва ли ще се сбъдне, пише изданието.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)
 
Баба Ванга е смятана за най-голямата ясновидка на времето си. Преди смъртта си през 1996 г. българската пророчица прави предсказания за докъм 5079-а - годината, в която според нея трябва да очакваме края на света, припомни наскоро и "Хъфингтън поуст".

Германското издание акцентира върху това, че някои от предсказанията й са се оказали верни. Например това, че 44-тият американски президент ще е афроамериканец - прогноза, която Ванга е направила много години преди Барак Обама да спечели през 2009 г. президентските избори в САЩ.

Още през 1989 г. Ванга предупреждава за терористичните нападения от 11 септември 2001 г. Твърди се, че освен това тя е предсказала Брекзита и възхода на т.нар. Ислямска държава.