57-годишният мъж отишъл на срещата с пушка, с която убил четирима, преди да отнеме живота си
57-годишният мъж отишъл на срещата с пушка, с която убил четирима, преди да отнеме живота си / iStock/Getty Images
В Хърватия собственик на фалирала верига от пекарни първо застреля бизнес партньорите си, а след това се самоуби, съобщи „Ютарни лист“.

Кървавата разправа разтърси жителите на град Шибеник на адриатическия бряг. 57-годишният мъж убил отговарящата за процедурата по обявяването му в несъстоятелност, плюс съпруга й и още двама бизнесмени, съобщи полицията в Шибеник.

Дотогава той бил с репутация на успешен бизнесмен, изградил верига от пекарни. Спонсорирал културни и спортни събития, с което си спечелил популярност в града.

Последните преговори за фалита на веригата пекарни се състояха в сряда. Съдът в Задар обявил как ще се процедира, което явно не се е харесало на 57-годишния мъж.

Според разследващите той убедил служителката по несъстоятелността и един от замесенинте бизнесмени да проведат последни преговори в Шибеник. Твърди се, че той я е застрелял с пушка на уговореното място. Сред жертвите е и съпругът на жената, който я докарал на срещата.

Вторият предприемач е бивш бизнес партньор, когото 57-годишният убиец обвинявал за задлъжнялостта на своята верига. Според разследването той го е застрелял в съседното село Водице, преди да се самоубие.

Превод и редакция: DarikNews