/ / iStock/Getty Images
Селскостопанската работа на открито в следобедни часове през най-горещите дни беше забранена в южен италиански регион след смъртта на мигрант, който се почувствал зле докато се трудел на полето и припаднал, предаде Асошиейтед прес.

Губернаторът Микеле Емилиано на югоизточния регион Пулия подписа заповед, с която забранява селскостопанска работа от 12.30 до 16.30 часа през целия месец август в особено знойни дни.

27-годишен мигрант от Мали се почувствал зле в четвъртък докато работел като надничар на полето. Той спрял работа и си тръгнал с велосипед, но докато карал по 15-километровия път до дома си, припаднал и починал.

В заповедта си губернатор Емилиано посочва, че през последните седмици в Пулия е имало дни с температури до 40 градуса по Целзий. Най-малко двама кметове в Пулия, включително този на пристанищния град Бриндизи, въведоха подобни мерки по-рано през изминалата седмица.

Причината за смъртта на малиеца се разследва. Случаят напомня смъртта на 49-годишна италианка през 2015 г., която получи сърдечен удар докато работеше на лозов масив. Нейната смърт привлече вниманието към тежките условия, в които италиански и чуждестранни работници се трудят през дългите си смени докато берат плодове и зеленчуци и работят на полето за по няколко евро на час.
БТА