/ / iStock/Getty Images
Pink Floyd ще издадат първата си нова музика от 28 години насам, като песента ще бъде в подкрепа на народа на Украйна, съобщава „Дейли Мейл“.

Песента се нарича „Hey Hey Rise Up“ и ще бъде издадена на 8 април, като приходите от нея ще бъдат предоставени на украинската хуманитарна помощ. Това ще бъде първата оригинална музика, записана заедно като група след „The Division Bell“ от 1994 г.

Към 76-годишния Дейвид Гилмор и 78-годишния Ник Мейсън се присъединяват дългогодишният басист на групата - 60-годишният Гай Прат, и 57-годишният Нитин Савни на клавишните по време на тайна звукозаписна сесия миналата сряда.

Песента включва и вокалите на украинския певец Андрий Хлевнюк от рок и поп групата „Boombox“, взети от клип, който той публикува в Instagram и на който пее на площад в Киев.

Той пее патриотичната украинска протестна песен "Ой, червена калина на поляна", написана по време на Първата световна война.

Заглавието на песента на Pink Floyd е взето от последния ред на песента, който се превежда като: "Хей, хей, стани и се радвай".

 
БГНЕС