/ БГНЕС
Гръцкото футболно първенство е прекратено за неопределено време. Спортното министерство в Южната ни съседка реши да предприеме крайни мерки след инцидентите в мача между борещите се за титлата ПАОК (Солун) и АЕК (Атина).

Двубоят между първи и втория в гръцката Суперлига вървеше при нулево равенство, когато малко преди края на срещата босът на ПАОК Иван Савидис нахлу на терена заедно със своята охрана.

Скандал разтресе гръцкия футбол
БГНЕС

Причината затова бе решението на главния рефер Йоргос Киминос да не зачете гол в полза на "черно-белите". Въоръжен с пистолет босът на тима от Солун е отправил заплахи към рефера и принудил играчите от отбора да се приберат в съблекалнята. Футболистите на АЕК отказаха да доиграят мача.

Савидис, който е един от най-богатите хора в Гърция, два пъти се появи на терена, придружаван от охраната си. Втория път той беше без палтото си и се видя, че носи пистолет на колана си. И при двете си нахлувания на терена той неколкократно посегна към пистолета си.

Скандал разтресе гръцкия футбол
БГНЕС

Вече тече криминално разследване по случая, като е издадена заповед за ареста на собственика на ПАОК и бивш депутат в партията на Владимир Путин, съобщиха днес гръцките медии. Според закона в страната дори полицаите нямат право да носят оръжие на футболни мачове.