/ www.istockphoto.com
Младата жена, която уби най-добрата си приятелка в Румъния в изблик на ярост, призна пред разследващите как е извършила чудовищното деяние. 18-годишната Лоредана заяви, че в продължение на 30 минути я е гледала как припада и не ѝ е позволила да крещи за помощ, пише вестник “Адевърул”. Всичко започнало с тривиален спор, който прераснал в ужасно престъпление, отбелязва медията.

Двете момичета са от окръг Васлуй и са били наети като сервитьорки в хотел в курорта “Сатурн”. В събота вечерта те се скарали в хотелската стая, в която били отседнали.

„Имах спор с Алина относно прибирането ѝ, тъй като знаех, че иска да напусне хотела. В момент на гняв, когато тя ми отговори уклончиво, започнах да треперя. Взех ножа, който беше на един рафт и първо се поколебах, но след това я намушках във врата. Не исках да я убивам, но имах момент, в който си изпуснах нервите. След като я намушках, от устата ѝ потече кръв и тя хриптеше от направената с ножа рана. Опитах да ѝ запуша устата, за да не се чува в другите стаи. Мина около половин час, докато умря, като през това време ме одраска по ръката и врата и дори по гърба", казва Лоредана, цитирана от сайта Зиаре.

След убийството слага тялото на жертвата в куфар, слиза от хотела с асансьора и вика такси. Таксиметровият шофьор забелязва, че има синини по лицето и врата. Казва, че ги получила при инцидент на работа.

“Когато стигнахме, ми помогна да сваля куфара от багажника, ме попита какво има вътре, защото много тежи. Отговорих, че имам дрехи и пособия за училище. Шофьорът на таксито ми повярва и си тръгна. За пътуването му дадох 200 леи, въпреки че реалната стойност на курса беше 20 леи”, спомня си Лоредана.

Трагедия: 18-годишно момиче от Румъния уби с нож приятелката си

Остава на място още няколко минути, оглежда се дали има камери или хора, които да я видят и тъй като няма никой, се приближава до първата пейка и оставя тялото на Елена под нея. Взима си куфара и тръгва към хотела, в който е отседнала. Около 10:00 часа отива на работа в хотел “Нарцис”. Докато е на смяна, около 15:00 ч. идва полицейски екип и я отвежда за разпит. Първоначално я питат откъде има наранявания. Лоредана казва, че е паднала, но по-късно си признава престъплението.

“Видях по филмите, че ако признаеш за извършеното престъпление, получаваш намалена присъда", споделя тийнейджърката. Междувременно майката на момичето направи първо изявление и коментира, че не може да си обясни какво се е случило между двете момичета, които са приятелки от детството и са израснали заедно. Жената е шокирана от хладнокръвното убийство, извършено от дъщеря ѝ. Тя заявява, че е говорила с нея в деня на престъплението и твърди, че дъщеря ѝ разказала, че Алина е паднала по стълбите и не помни нищо за престъплението.

Междувременно в интервю за румънската телевизия Антена3 (Antena 3 CNN) таксиметровият шофьор сподели, че в нито един момент не е подозирал какво има в куфара. Той дори не успял да сложи багажа в багажника, защото бил много тежък.

След като по-късно научава от новините какво е съдържанието му, мъжът споделя, че е в шок и иска да се откаже от таксиметровите услуги.

„Много съм травмиран, боли ме главата. Приключих. Благодаря на Бог, че не уби и мен. Ходих при свещеник да ми чете, хич не съм добре. Ще се откажа да бъда таксиметров шофьор, защото имам семейство у дома“, сподели мъжът.
Мартина Ганчева/БТА