Северна Корея изстреля ракета с неуточнени засега параметри

/ BGNES
Северна Корея изстреля ракета с неуточнени засега параметри, съобщи оперативното командване на въоръжените сили на Южна Корея, цитирано от осведомителните агенции.
 Тя е полетяла в източна посока. В прессъобщението  не се дават други подробности, но някои наблюдатели твърдят, че ако това е ракета с голям обсег, каквито Пхенян изпробва през 2017 г. и Вашингтон го заплашваше с война, това ще е знак, че комунистическият Север загърбва дипломацията.

Северна Корея потвърди провеждането на стрелба с далекобойни реактивни оръдия

 
Thinkstockphotos


По късно японското министерство на отбраната съобщи, че нито една от ракетите, изстреляни от Северна Корея , не е стигнала близо до бреговете на Япония

 
БГНЕС


"Засега нямаме сведения за някаква ситуация, която би представлявала заплаха за националната сигурност на Япония", се казва в съобщението.

Северна Корея изстреля няколко ракети с малък обсег от източното си крайбрежие

Според АП Япония омаловажава севернокорейските ракетни тестове от събота и от 9 май, тъй като японският премиер Шиндзо Абе се опитва да си уреди среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун.
 

САЩ искали от КНДР пълно ядрено разоръжаване


В края на миналата седмица КНДР изстреля от източното си крайбрежие няколко ракети с малък обсег, които прелетели между 70 и 200 км и паднали в Японско море.
 
БТА