/ iStock/Getty Images
Властите на Южна Корея решиха да облекчат мерките срещу коронавируса, като от утре кафенетата и ресторантите ще работят с нови правила за социална дистанция. Това се налага заради намаляващия среднодневен брой на заразените с коронавирус, съобщиха представители на Министерството на здравеопазването в страната.

От утре в страната трябваше да влязат в сила по-строги мерки за социално дистанциране, но те няма да бъдат приети навсякъде.

Втора вълна на COVID-19 и в Чехия

"Въпреки че мерките за социално дистанциране ще бъдат отслабени, то на определени места ще бъдат въведени по-строги и по-целенасочени мерки", съобщи Парк Нюнг-ху, министър на здравеопазването и благосъстоянието, на брифинг за пресата.

Още през август в страната беше регистриран ръст на заболелите, предимно млади хора, които са посещавали нощни клубове и заведения.

Австрия навлезе във втора вълна на коронавируса

Мерките, които са в сила до утре, позволяваха на ресторантите да работят само до 21.00 ч. местно време, а кафенетата, пекарните и заведенията за бързо хранене имаха право само да доставят храна до вкъщи.

От утре тези заведения ще могат да отварят изцяло, въпреки че ще има наложени ограничения на броя на посетителите вътре в помещенията. Всяко заведение ще е длъжно и да води подробен списък с данните на клиентите си.

Интернет кафенетата също ще могат да отворят врати в цялата страна, но с условието да не приемат непълнолетни посетители и да не предлагат храна и напитки за консумация.

Турция официално обяви втора вълна на коронавируса

В неделя министерството на здравеопазването на Южна Корея регистрира 121 нови положителни теста за COVID-19. В сравнение с предните дни това е спад - в събота беше съобщено за 136 случая, а в петък - за 176 нови случая.

На 27 август новозаразените в страната бяха 441. От началото на пандемията в Южна Корея са регистрирани 22 176 случая на коронавирус, а починали от инфекцията са 358 пациенти.
БГНЕС