Молитвите на сестра от COVID отделения се сбъднаха под формата на печалба от лотарията
Молитвите на сестра от COVID отделения се сбъднаха под формата на печалба от лотарията / iStock/Getty Images
Тери Уоткинс е американска медицинска сестра, която работи в звеното COVID-19 на старчески дом за възрастни хора в град Дърам (САЩ). През тези месеци тя трябваше да се оттегли от семейството си, за да върши тежката работа в грижа за пациентите с коронавирус. Голямо усилие, което вече е повече от добре възнаградено.

Наскоро тя получи обаждане, в което я информираха, че е спечелила първата награда от образователната лотария в Северна Каролина, оценена на 1 милион долара, съобщава Ефе.



„Мислех, че това е шега или измама. Всъщност бях малко разстроена!“, спомня си тя. Вече по-спокойна, Тери Уоткинс разбира, че е избрана сред повече от 500 000 кандидати във втория шанс на тегленето на „Върховно богатство“ в щата, лотария, предназначена да събира средства за образователната система в Северна Каролина.

Вече с печалбата, тя трябваше да вземе важно решение. Като се има предвид възможността да получи награда от 1 милион долара при 20 годишни плащания от 50 000 долара или обща сума от 600 000 долара с един транш, Уоткинс взе втората опция.

Сестрата каза, че се е чувствала много щастлива с наградата, която е получила. "Само като гледам някои от нещата, които се наложи да видя, съм много благодарна", каза тя. „Бях се молила за нещо, което да ми помогне в тази ситуация. Наистина е страхотно нещо. Много съм благословена“, добави тя.

Сега тя трябва да реши какво да прави с тази голяма сума пари: "Ще се успокоя и ще разбера какво ще правя", каза Уоткинс. Тя все още не е наясно какво, но има идея: "Бих искала да имам нова къща“.

Превод и редакция: DarikNews