/ iStock/Getty Images
Посолството на САЩ в Русия предупреди американските граждани да избягват големи събирания в Москва поради информация, че екстремисти имат планове за нападение, предаде Ройтерс.

Дипломатическото представителство, което неколкократно призова всички американците да напуснат незабавно Русия, не даде повече подробности за естеството на заплахата, но заяви, че хората трябва да избягват тълпи и да се съобразяват със заобикалящата ги среда.

"Посолството следи съобщенията, че екстремисти имат непосредствени планове да се насочат към големи събирания в Москва, включително концерти", поради което дипломатическата мисия съветва гражданите на САЩ да избягват големи събирания през следващите 48 часа, се казва в съобщение на уебсайта на посолството.

Войната в Украйна предизвика най-дълбоката криза в отношенията на Русия със Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г., отбелязва Ройтерс. Путин предупреди, че Западът рискува да провокира ядрена война, ако изпрати войски да се бият в Украйна, посочва Ройтерс. Кремъл твърди, че отношенията със САЩ никога не са били по-лоши, и заявява, че Вашингтон се бори срещу Москва, като подкрепя Украйна с пари, оръжия и разузнавателни данни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА