/ istock
Руската агенция РИА Новости днес излъчи видеоклип, в който руски гражданин заяви, че е поставил бомба в колата на  военен в Москва по-рано тази седмица по нареждане на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), предаде Ройтерс.

Ройтерс не можа да провери през друг източник казаното от окования с белезници мъж, а от ССУ нямаше незабавен коментар, посочва агенцията.

Укринформ, като се позова на канала ASTRA, съобщи, че раненият е заместник-началник на центъра за спътникова комуникация на руските въоръжени сили Андрей Торгашов.

"Комерсант", един от водещите руски вестници, съобщи, че раненият мъж е служител на Главно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, известно като ГРУ.
  Смята се, че Торгашов е с откъснати крака, а съпругата му е получила рани от шрапнел.

Кадри от видеонаблюдението показаха как паркиран пред жилищна сграда автомобил "Тойота Ландкрузър" избухва в огнено кълбо.

Късно в сряда турските власти съобщиха, че са арестували в Бодрум руски гражданин, заподозрян за нападението, след като той е пристигнал с полет от Москва.

Днес руската Федерална служба за сигурност съобщи в изявление, че мъжът, когото тя назовава като Евгений Серебряков, е бил докаран в Русия от Турция и предаден на следователите.

Във видеоклипа, публикуван от РИА Новости, и който на места е бил редактиран за да се премахнат някои детайли, Серебряков казва, че е бил  вербуван от украинското разузнаване миналата година и от него е поискано да убие "един офицер“.

Във видеото той казва, че е събрал компонентите за импровизираната бомба по искане на украинския си водещ офицер и я е поставил под автомобила на неназования офицер.

Обещано му било украинско гражданство и 10 000-20 000 долара като възнаграждение за работата си, каза той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА