Владимир Путин
Владимир Путин / БГНЕС
Руски ветерани от Втората световна война, които трябва да присъстват заедно с президента Владимир Путин на парада на Червения площад, са поставени под карантина в лечебни курорти, съобщи днес Кремъл, цитиран от Ройтерс. Това е направено с цел защита на собственото им здраве и на останалите присъстващи.

Парадът за отбелязване 75-годишнината на победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война, който първоначално трябваше да се проведе на 9 май, беше отложен заради разпространението на новия коронавирус.

Специален тунел ще предпазва Путин от коронавируса (ВИДЕО)

Решението да се поставят под карантина ветераните преди парада би спомогнало да се предпази Путин от заразяване с вируса, отбелязва агенцията.

Кремъл съобщи по-рано тази седмица, че за защита на Путин от коронавируса в резиденцията му в Ново Огарьово и в Кремъл са монтирани тунели за дезинфекция, през които минава всеки посетител, който се среща с него.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в момента група ветерани са под карантина в санаториуми и почивни домове в "прекрасни условия".
БТА