/ БГНЕС
Руската армия днес обстрелва с десетки ракети военни обекти в Западна и Северна Украйна, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Губернаторът на западната Лвовска област Максим Козицки каза във видеообръщение, разпространено онлайн, че шест ракети са били изстреляни от Черно море, близо до украинската военна база Яворов, като четири са я улучили, а две са били прехванати и унищожени преди да достигнат до целта си.

Виталий Бунечко, губернатор на Житомирска област в северната част на страната, заяви, че при ударите срещу военни обекти е загинал най-малко един военен. 

„Близо 30 ракети бяха изстреляни срещу един от военните ни инфраструктурни обекти близо до Житомир“, каза той и допълни, че 10 от тях са били прехванати и унищожени.

Губернаторът на Черниговска област, която също се намира в Северна Украйна, каза, че тази сутрин малкото градче Десна е било подложено на „масивни“ ракетни удари. Той не даде допълнителна информация за щетите, но посочи, че има „повредена инфраструктура“ и допълни, че няма жертви. 

В Десна е разположен обучителен център на украинската пехота.

Ройтерс отбелязва, че информацията не е потвърдена от независим източник. 
БТА