/ iStock/Getty Images
Хърватската петролна компания ИНА съобщи, че следобед е забелязан разлив на нефт от тръбопровод край столицата Загреб, предаде хърватската национална телевизия ХРТ. Според информация от компанията разливът е около четири кубични метра, течът е спрян веднага, а ситуацията е под контрол.

„Следобед е забелязан теч на нефт от колекторния тръбопровод, който свързва петролното находище Йежево със събирателната станция. Това е предизвикало събиране на четири кубични метра нефт край находището. ИНА веднага е прекъснала потока през тръбопровода, за да се предотврати по-нататъшното изтичане“, пише в съобщението на ИНА.

Компанията отбеляза, че е съобщила за инцидента на съответните служби и е започнато почистване и обезопасяване на терена, както и на мястото на теча. Поставени са абсорбиращи прегради.

„Ситуацията е под контрол, а почистването и обезопасяването се извършва с оглед на правилата за защита на околната среда. Инцидентът не е имал влияние върху здравето на хората“, пише още в съобщението на ИНА.

Държавният инспекторат, който е получил информацията за теча на нефт, в момента прави проверка на място.
Симона - Алекс Михалева/БТА