Юрген Клоп изнесе кратка, но запомняща се лекция за ценностите в живота и футбола на млад талант
Юрген Клоп изнесе кратка, но запомняща се лекция за ценностите в живота и футбола на млад талант / Gulliver/Getty Images
Днес младите играчи във футболните клубове не чистят бутонките на отбора и не носят водата, но така пропускат основните правила за това как работи един футболен отбор, и това не е хубаво. Оценката е на хърватския защитник на Зенит Деян Ловрен изразено в интервю пред клубния сайт. Той даде и нагледен пример, с който илюстрира не само проблема с липсата на йерархия, но показа и гениалността на Юрген Клоп, треньора на бившия клуб на Ловрен Ливърпул.

"Ще разкажа един малък анекдот. През 2017 г., в първия ден на предсезонната подготовка с Ливърпул, 18-годишен талант, чието име няма да назова, дойде да тренира в Мерцедес и със златен часовник „Ролекс“ на китката. Разговорът между него и Юрген Клоп протече така:

„С каква кола дойде тук?“, попита Клоп.

„С Мерцедес“, отвърна момчето.

„Какво е това на китката ти?“, запита пак Клоп.

„Ролекс“, каза младежът.

„А колко мача имаш в първия отбор на Ливърпул?“, бе третият въпрос на Клопо.

„Нито един“, отвърна момчето, осъзнало за какво става дума. На следващия ден младежът дойде да тренира без златния Ролекс и със скромна кола“, припомни 31-годишният Ловрен.

Превод и редакция: DarikNews