Прокурорите, които се занимават с разследването на втория опит за убийство срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщават, че мобилни телефони на заподозрения са били използвани многократно в близост до голф игрището на Тръмп и дома му във Флорида от 18 август до 15 септември, съобщи Ройтерс.

Прокурорите казват, че са намерили списък с написани на ръка дати и места,  където се очаквало Тръмп да бъде, се казва в документацията по делото.

Става известно също, че месеци по-рано Райън Раут е описал "опит за убийство" и предлага награда за живота на Тръмп.

При явяването на Раут днес в съда на изслушване се очаква прокурорите да поискат от съдията да го остави в затвора до съдебния процес. В съда преди изслушването прокурорите заявиха, че няколко месеца преди инцидента Раут е написал на ръка писмо, адресирано "до света“, в което се предлага награда за живота на Тръмп.

"Това беше опит за убийство на Доналд Тръмп, но аз не успях“, пише заподозреният, според документацията. "Предлагам 150 000 долара на всеки, който може да свърши работата“.

Писмото е намерено в кутия, предадена на властите от неидентифициран свидетел, в която освен това имало боеприпаси, метална тръба и четири телефона, заявиха прокурорите.

Прокурорите също така заявиха, че когато Раут беше арестуван този месец, в колата му е имало ръчно написан списък с дати през август, септември и октомври на места, където Тръмп се е появявал или се е очаквало да се появи. Те заявиха, че при проверка  на мобилните му телефони е станало ясно, че устройствата са се свързвали с клетки на мобилната мрежа, намиращи се в близост до международното голф игрище на Тръмп и в имението "Мар а Лаго", където живее бившият президент.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА