/ БГНЕС
Хранителните нужди на домашните и бездомните животни в югоизточната провинция Хатай, една от 11-те провинции, опустошени от силните земетресения на 6 февруари, са задоволени с около 55 тона храна за домашни любимци, раздадена от първия ден на бедствието, съобщи Анадолската агенция.

Под координацията на губернатора на Амасия екипи, свързани със Седма регионална дирекция за опазване на природата и националните паркове, столичната община Хатай, областните общини и неправителствени организации (НПО) продължават работата си за осигуряване на храна за домашни любимци за животни, които се нуждаят от грижи, включително и за тези, спасени от развалините при земетресенията на 6 февруари.

В рамките на проучванията под координацията на Турската ветеринарномедицинска асоциация около отломките и жилищните райони в Хатай се оставя храна за бездомни котки и кучета.

Екипите, разпределени в провинцията, подпомагат и хранителните нужди на домашните любимци на пострадалите от земетресението, живеещи в палаткови и контейнерни градове и някои домакинства.

Губернаторът на Амасия Мустафа Масатлъ, който е назначен за координатор, отговарящ за здравето на животните и грижите за тях в града, заяви пред медиите, че действията за настаняване на домашните и бездомните животни при подходящи условия вече са в ход.

Масатлъ обясни, че спасените от отломките животни са били лекувани в центъра за събиране и изпращане на животни в районите Антакия, Искендерун и Самандаг в Хатай: "Животните, които са останали без надзор на улицата, също бяха отведени в приютите за преглед, ваксинация и грижи. Около 55 тона храна беше доставена и разпределена за тях до момента"
БГНЕС