/ БГНЕС
Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин Рамзан Кадиров съобщи, че при украински обстрел по-рано тази седмица са загинали 23 от бойците му, а 58 са били ранени, предаде Ройтерс.

В публикация в социалната мрежа Телеграм Кадиров уточнява, че това се е случило в южната област Херсон.

"Всички спасителни дейности на мястото са завършени, има окончателен списък на загиналите и ранените - 23 войници са убити и 58 ранени", посочи той.

Съобщението му е необичайно предвид факта, че от началото на войната проруските сили рядко признават претърпяването на значителни загуби на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

Кадиров, който управлява автономната мюсюлманска република в Южна Русия Чечения, се самоопределя като пехотинец на Путин и казва, че е изпратил контингент от хиляди чеченски бойци за участие във войната.

"Да, нашите загуби в ранните часове на деня бяха големи, но чеченците участват в джихад и ако им е съдено да паднат в свещената война, това е чест и голяма радост за всеки истински мюсюлманин", заяви Кадиров.

След нападението чеченските сили предприеха ответна атака и убиха около 70 украинци, добави той. Изнесените от него данни не могат да бъдат проверени.
БТА