Янукович предложи нови преговори с украинския президент
Янукович предложи нови преговори с украинския президент / netinfo
Украинският премиер Виктор Янукович предложи нови преговори с президента Виктор Юшченко за излизане от политическата криза в страната, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Янукович, който е на посещение в Полша, натоварил с организирането на преговорите министъра на външните работи Арсений Яценюк, съобщи правителственият говорител Денис Иванеско. Той определи Яценюк като един от основните посредници между прозападния президент и проруския премиер, които са в остър спор по повод решението на държавния глава да разпусне парламента и да свика предсрочни избори.

Янукович поискал от външния министър да покани като посредници на срещата посланиците в Украйна на Съединените щати и Русия - Уилям Тейлър и Виктор Черномирдин.

Представител на президентството не бе открит за коментар. По време на официалното си посещение във Варшава украинският премиер се срещна днес със своя полски колега Ярослав Качински, а след това и с президента Лех Качински. Янукович обсъди с братята близнаци политическата ситуация в Украйна, икономическото сътрудничество между двете страни, подобряването на положението на граничните контролно-пропускателни пунктове и съвместното домакинство на Европейското първенство по футбол през 2012 г.

Програмата на посещението на украинския премиер в Полша приключи с полагане на венци на Гроба на незнайния воин и на паметника на украинския поет, писател и художник Тарас Шевченко.