Путин: Трагедията в Перм отрази всички пороци на бюрокрацията
Путин: Трагедията в Перм отрази всички пороци на бюрокрацията / Reuters

Руският премиер Владимир Путин отправи безпрецедентни критики срещу чиновниците заради пожара в нощен клуб в уралския град Перм, при който по последни данни са загинали 139 души, предаде РИА Новости.

"В пермската трагедия се отразиха с пълна очевидност всички пороци на нашата бюрокрация - нейната некомпетентност, корумпираност, срастване с бизнеса там, където не е нужно и където това не бива да става", каза Путин на заседание на президиума на правителството. Той призна, че пожарът е можело да избухне във всеки руски град.

По последни данни на министерството на извънредните ситуации при пожара са загинали 139 души. В болница остават 91 пострадали, над 30 от които са в крайно тежко състояние.

Междувременно стана ясно, че за звукоизолацията на нощен клуб "Куцият кон" в Перм бил използван стиропор, което допринесло за смъртта на жертвите, съобщи източник, запознат с разследването, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Съгласно експертизата смъртта на хората при пожара и тежките последствия са подпомогнати от това, че за звукоизолиращ материал бил използван стиропор за окачени тавани, който при горене отделя задушлив дим", каза източникът.