Той обяви утрешния 24 март за ден на национален траур
Руският президент Владимир Путин нарече "кървав атентат" снощната атака в концертна зала край Москва, при която загинаха 115 души. В телевизионно обръщение той каза, че всички нападатели са били заловени и добави, че те са се опитали да избягат в Украйна.

Президентът поднесе съболезнование на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур, предаде АФП.

Расте броят на жертвите при терористичното нападение в Русия, какво се знае до момента (ОБЗОР)

Руският президент не предостави доказателство за твърдението си за опита за бягство в Украйна, отбеляза АП.

Афганистанският клон на групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката в свои канали в социалните мрежи. Източник от американското разузнаване потвърди по-късно, че ислямистката организация е отговорна за нападението.

„Задържани са общо 11 души. Федералната служба за сигурност на Русия и други правоприлагащи органи работят за идентифициране и разкриване на цялата съучастническа база на терористите. Tези, които им осигуряват транспорт, очертават маршрути за бягство от местопрестъплението, подготвят тайници, скривалища на оръжия и боеприпаси. Повтарям, разследващите и правоохранителните органи ще направят всичко, за да установят всички подробности около престъплението", отбеляза той. 
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Любомир Мартинов/БТА, БГНЕС