/ Istock
Повече от половината (58 процента) от анкетираните руснаци в социологическо проучване на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ОЦИОМ) са удовлетворени от живота си, предаде ТАСС. Резултатите от анкетата бяха публикувани днес на сайта на  центъра.

"През януари повече от половината руснаци са отговорили, че като цяло ги устройва животът, който водят (58 процента). За една година делът им е нараснал с 10 процентни пункта спрямо януари 2022 г. Неутрална оценка за живота си е дал всеки четвърти респондент: 24 процента са отговорили, че животът, който водят, ги устройва отчасти. През разглеждания период този показател се е запазил относително стабилен и не е превишавал 28 процента", се казва в съобщението.

Проучването сочи, че 17 процента от запитаните не са удовлетворени от живота си.

Почти две трети от анкетираните (59 процента) смятат ситуацията в страната като цяло за добра, а на противоположно мнение са 33 процента от респондентите. Освен това половината от запитаните (52 процента) смятат, че сега Русия се движи в правилна посока. Отчасти съгласен с това е всеки четвърти руснак (24 процента), а всеки пети (19 процента) смята, че страната се движи в погрешна посока.

Анкетата е проведена на 27 януари 2023 г. В нея са взели участие 1600 руснаци на възраст над 18 години, посочва ТАСС.