Принц Уилям
Принц Уилям / Gulliver/Getty Images
Принц Уилям си спомня как майка му, покойната принцеса Даяна, го завела в приют за бездомни, когато е бил едва 11-годишен, и каза, че това му е отворило очите как другите живеят различен живот от неговия. Британският престолонаследник споделя това в нов документален филм на телевизионните канали ITV1 и ITVX, озаглавен „Принц Уилям: Можем да сложим край на бездомността“, съобщават Ройтерс и ДПА.

Принц Уилям си спомня: „Майка ми ни заведе в приюта „Пасидж“, бяхме двамата с Хари. Трябва да съм бил на около 11 години, мисля, че вероятно по онова време, може би на 10. Никога преди не бях ходил на нещо подобно и бях малко притеснен какво да очаквам. Майка ми се зае с обичайната си задача да накара всички да се чувстват спокойни, да се смее и да се шегува с всички. Спомням си, че тогава ми хрумна, че има и други хора, които нямат същия живот като мен“.

Филмът е във връзка с благотворителна кампания на принц Уилям, наречена „Към дома“ (Homewards). Тя има за цел да разработи план за изкореняване на бездомността във всичките ѝ форми, „като я направи рядка, кратка и неповторима“, обясни принц Уилям.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Христо Кьосев/БТА