Румен Радев и Десислава Радева
Румен Радев и Десислава Радева / БГНЕС
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава са на посещение в Кипър, където се срещнаха с държавния глава Никос Анастасиадис и първата дама.

Моден тандем: Президентът Румен Радев и първата дама

Румен Радев и Десислава Радева
БГНЕС

Отличният политически диалог между България и Кипър е естествено продължение на дългогодишните културни и исторически връзки и на споделените ценности на държавите членки на ЕС, заяви държавният глава Румен Радев.

Румен Радев и Десислава Радева
БГНЕС

По време на посещението на президента между двете страни бяха подписани Меморандум за сътрудничество в областта на корабоплаването и тригодишна Програма за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката за периода 2018-2021 г.

Първата дама придружи президента в Гърция, блесна с елегантна и семпла рокля (СНИМКИ)

Румен Радев запозна Никос Анастасиадис с приоритетите на България в рамките на предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. “Уверен съм, че приоритетите на България са общи и за двете страни”, каза българският президент.

Румен Радев и Десислава Радева
БГНЕС

Насърчаването на конкурентоспособността на отделните европейски държави и на Европейския съюз е възможно да бъде постигнато само чрез утвърждаването на Кохезионната политика като фактор за икономически растеж, подчертаха двамата президенти.

Десислава Радева привлече вниманието в Малта (СНИМКИ)

Румен Радев и Десислава Радева
БГНЕС

Българският държавен глава призова за нови мерки в подкрепа на бизнеса, които да насърчат двустранния икономически обмен, който през 2015 г. достига 200 млн. лева. Никос Анастасиадис оцени от своя страна високо и приноса, който българската общност в Кипър има за икономическото развитие на страната.
БГНЕС