/ / iStock/Getty Images
В понеделник в най-голямата петролна рафинерия в Кувейт избухна пожар, който причинява няколко наранявания, но не прекъсва работата на обекта и износа на бензин.

Според фоторепортер на АФП над съоръжението "Мина ал-Ахмади", разположено на брега на Персийския залив точно срещу Иран, на около 40 км южно от столицата Кувейт, се издигат кълба дим.
 


Националната петролна компания на Кувейт, след като първоначално заяви, че няма жертви, по-късно съобщи в Туитър, че има редица наранявания и случаи на вдишване на дим сред работниците.

Тя съобщи, че ранените са получили първа помощ на място или са били транспортирани до болница и са в "стабилно състояние".

Приблизително два часа след като компанията съобщи, че пожарникарите са на мястото, тя написа в Twitter, че пожарът е под "пълен контрол".
 


Рафинерията „Мина ал-Ахмади“, разположена на площ от 10,5 кв. км, започва да функционира през 1949 г.

Тя е най-голямата от трите рафинерии на държавната петролна компания, като произвежда около 466 000 барела бензин на ден.

Четвърта рафинерия с производствен капацитет от 615 000 барела дневно е в процес на изграждане и трябва да започне да функционира до края на годината.

Богатото на петрол емирство от Персийския залив произвежда около 2,4 млн. барела бензин на ден, по-голямата част от който се изнася
БГНЕС