/ iStock/Getty Images
На двама мъже в Малта снощи бяха повдигнати обвинения в съучастничество в убийството през 2017 г. на разследващата корупцията малтийска журналистка Дафне Каруана Галиция, предаде Франс прес.

Робърт Ейджиъс и Джейми Вела са заподозрени, че са доставили бомбата, с която беше взривена колата на журналистката. Двамата имат връзки с местната организирана престъпност.

Малтийският туристически министър хвърли оставка заради разследването на убийството на журналистка

Двамата 37-годишни заподозрени вчера бяха обвинени, заедно с други двама души, в убийството през 2015 г. на адвоката Кармел Чиркоп.

Блогърката журналистка Дафне Каруана Галиция, която разследваше корупцията в Малта, беше убита на 53-годишна възраст в атентат с бомба в колата й на 16 октомври 2017 г.

През декември 2017 г. трима души - братята Алфред и Джордж Деджорджо и Винсънт Мускат - бяха арестувани и обвинени в изработването, оставянето и взривяването на бомбата.

Във вторник Мускат се призна за виновен на предварително заседание по делото и беше осъден на 15 години затвор от съд във Валета. Това е първата присъда по това убийство, което шокира Малта и останалия свят.
БТА