Хиляди хора, които искат да отдадат почит на британската кралица Елизабет Втора, продължават да се нареждат на дългата 2,6 мили (4,2 километра) опашка пред Уестминстър Хол, предаде ДПА. Служител на Кралската гвардия, охраняващ на място, е колабирал през нощта. 

Пренесоха ковчега с тялото на кралицата в парламента (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мнозина са готови да чакат дълго, за да минат покрай ковчега с тленните останки на покойната кралица. Към 8 ч. тази сутрин опашката е била дълга 2,6 мили (4,2 километра) и е достигала до пазара Бороу. Покрай ковчега минават хора на всякаква възраст, като някои от тях се поклониха.

БТА

Сред отдалите почит са бившата британска премиерка Тереза Мей и съпругът ѝ Филип. Служители дадоха на присъстващите цветни номерирани гривни, които са пропуск за Уестминстър Хол. 

Лондон притихна в скръб край ковчега на кралицата (ГАЛЕРИЯ)

Вчера следобед новият крал Чарлз Трети поведе кралското семейство в обществена проява на почит, като вървеше зад ковчега на Елизабет Втора по време на процесията от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол. Днес той няма да има публични изяви.

БТА

Принцът и принцесата на Уелс, Уилям и Кейт, ще посетят Сандрингам, за да видят цветята, оставени в почит към кралицата. Хиляди хора посетиха имението в графство Норфолк, пред което през нощта се бе извила дълга опашка.

БТА

Графът и графинята на Уесекс, принц Едуард и съпругата му Софи, ще запалят свещ в памет на кралицата в катедралата на Манчестър. Те също така ще видят поднасянето на цветя на площад "Света Анна" и книгата за съболезнования в централната библиотека на града.

Последното пътуване на кралицата: Тленните останки на Елизабет II пристигнаха в Бъкингамския дворец

Принцеса Ан, придружена от съпруга си сър Тим Лорънс, ще посети сградата на общинската администрация в Глазгоу, за да се срещне с представители на организации, на които кралицата е била покровител.

На много места в Обединеното кралство ще има церемонии по полагане на венци и отдаване на почит на покойната кралица Елизабет Втора.
БТА