/ Телеграм
Фондация BRDA, която се занимава с устойчива архитектура, измисли необичаен начин да помогне на украинското цивилно население. Тя събира прозорци и ги изпраща на украински организации, които изграждат наново разрушени от войната къщи. За тази цел се проведе благотворителен търг, на който се предлагаха дизайнерски мебели и орнаменти, съобщи "TVP World".

"Общо за тази година и половина сме дарили повече от 1600 прозореца. Това е голям брой, защото означава няколкостотин домакинства, в които хората ще могат да се върнат и да заживеят отново на топло и сигурно", заяви президентът на фондация BRDA Зофия Яворовска.

"Къща без прозорци през зимата е място, в което е невъзможно да се живее, а в Украйна има хиляди такива домове, на които ние изпращаме прозорци", посочи организацията. "Прозорците са скъпи и в момента практически не се намират на територията на Украйна".

"Те се поемат от социални организации, които смело възстановяват разрушените къщи - сами, без почивка, разчитайки на нашата подкрепа", добави Яворовска.
БГНЕС