Въпреки че Чарлз III току-що стана крал на Обединеното кралство, екипът му вече подготвя погребението му. Таен план, известен като операция "Мостът Меней" /"Menai Bridge"/, който скоро ще бъде разкрит.

В британското кралско семейство нищо не е оставено на случайността. Когато Елизабет II почина на 8 септември, бе задействана операция "London Bridge". Това беше таен план, който се подготвяше от години и включваше различни правила, които трябва да се прилагат при смъртта на Нейно Величество. Протоколите бяха спазени докрай, чак до погребението на Елизабет II на 19 септември. Сега Нейно Величество лежи до принц Филип в криптата на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор. Но кралица Елизабет II не е единственият член на кралското семейство, който е имал кодово име за погребението си. Имаше операция "Tay Bridge" за погребението на лейди Даяна през 1997 г. или операция "Forth Bridge", която бе изпълнена, когато принц Филип почина през април 2021 г.

Новите символи: Представиха шифъра на крал Чарлз III

Образът на мостовете е много важен, тъй като символизира прехода към задгробния живот. И въпреки че току-що е станал крал на Обединеното кралство, Чарлз III не пренебрегва бъдещото си погребение. Кодовото име на операциите, които трябва да бъдат предприети във връзка със смъртта на съпруга на Камила Паркър-Боулс, се нарича операция "Menai Bridge". Името е повече от символично, тъй като висящият мост Меней разделя остров Ангълси от останалата част на Уелс. Това е първият железен висящ мост в света.

Саймън Морган, бивш офицер от Кралската служба за защита, заяви пред Mirror, че вече се обсъждат планове за операцията на моста Мене. Всъщност след погребението на Елизабет II кралските екипи започват да проучват въпроса. В деня на смъртта на Чарлз III ще бъдат въведени няколко правила. Принц Уилям ще стане крал, а Кейт Мидълтън - кралица-консорт.

Принц Джордж към съучениците си: Баща ми ще бъде крал, по-добре внимавайте


Бъдещият крал ще се обърне към британския народ, както направи Чарлз при смъртта на Елизабет II. Ще има период на национален траур. Според Mirror тези различни операции ще бъдат подобни на тези, които са били приложени при смъртта на кралицата. Едва след коронацията на Чарлз III, известна като операция "Златната сфера", операцията "Мостът Меней" ще е напълно разкрита.
БГНЕС