/ ThinkStock/Getty Images
Холивудският продуцент Стив Бинг, който финансира филма на Том Ханкс „Полярен експрес“ и има дете от актрисата Лиз Хърли, е починал на 55-годишна възраст, съобщиха американски медии.

TMZ съобщи, че Бинг е починал след като паднал от 27-мия етаж на луксозна жилищна сграда в Лос Анджелис, позовавайки се на анонимни източници от полицията. Говорител на полицията в Лос Анджелис заяви, че мъж около 50 години е бил обявен за мъртъв на мястото, без да разкрива самоличността му.

Както възрастта на жертвата, така и местоположението съответстват на съобщенията на TMZ, пише АФП.

Освен че продуцира и финансира филми като екшъна на Силвестър Сталоун "Законът на Картър" и музикалния документален филм на Мартин Скорсезе "Shine a light", Бинг е съавтор на комедията от 2003 г. "Кенгуруто Джак".

Той инвестира над 80 милиона долара в „Полярен експрес“ - около половината от бюджета на коледната анимация. Филмът от 2004 г., с гласа на Том Ханкс в главната роля, спечели над 300 милиона долара в световен мащаб.

Бинг е бил също изявен инвеститор в недвижими имоти, филантроп и политически донор. Той беше дългогодишен приятел и привърженик на Бил Клинтън, заемайки на бившия президент на САЩ свой частен самолет за мисия през 2009 г. в Северна Корея, за да освободи двама американски журналисти.

На 18-годишна възраст Бинг наследи около 600 милиона долара от дядо си, имотния магнат Лео С Бинг.

Бинг има две деца - Деймиан, чиято майка е Хърли, и Кира, родена от професионалната тенисистка Лиза Бондер.

Според съобщенията в TMZ и The Wrap, Бинг е страдал от депресия и смъртта му е в резултат на самоубийство.
БГНЕС