Пишат проектозакон с леки наказания за жени, отказващи секс на съпруга
Пишат проектозакон с леки наказания за жени, отказващи секс на съпруга / ThinkStock/Getty Images

Ислямски съвещателен орган предлага на пакистанските законодатели да придвижат проектозакон, предвиждащ лек бой за жени, отказващи секс на съпруга си, съобщава телевизия Ен Би Си.

Съветът за ислямска идеология е предложил на депутатите в провинция Пенджаб документ от 160 страници, включващ "леки наказания" за жени, в случай че те не носят дрехи по вкуса на половинката си, че не се къпят след сношение или по време на цикъл, че не носят хиджаб, че дават пари на непознат без разрешение от съпруга, и ако говорят прекалено високо.

Според председателя на Съвета за ислямска идеология Мохамед Кан Шерани при превъзпитаването на жените имало няколко стъпки.

Първата била под формата на съвет, след това трябва да се спре да се разговаря с непокорницата и да се споделя брачното ложе. Ако нещата не се оправят, влизат в сила по-строги мерки - пляскане с кърпа за ръце, с шапка или с тюрбан. Но жената не трябва да се удря по лицето и по интимните части.

Мъжете, които не се съобразят с ислямските препоръки, трябва да бъдат давани под съд. Съветът за ислямска идеология в Пакистан е съвещателно тяло, което дава съвети на местните законодатели, припомня сайтът.

Източник: БТА